Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

No, tak tohle bylo moc pěkné. Jsem si pošmákl.:-):-)

1 0
možnosti
Foto

R^nejhezčí jsou ale stejně auta:-)

4 0
možnosti
Foto

Ano, je to ráj amerických bouráků.

Na Kubě jsou desítky tisíc aut ze 40. až 60. let, která dodnes brázdí tamní silnice. I když normálně preferuji přírodu, tak nad tou krásou zaplesalo srdíčko i mě. Staré ameriky – plymouthy, lincolny, buiky nebo fordy jsou "pastvou" pro oči.

1 0
možnosti

Zajímavý popis tamního života R^

1 0
možnosti

Zajímavý článek o Kubě. Jenom si říkám kde autor vzal tolik zajímavých informací o Kubě. Jak o Havaně tak i o místu kde přistál Kryštof Kolumbus. Je rozdíl mezi kubánským člověk a Evropanem. A to je to, že Evropan či Čech se stále za něčem hodní, kdežto Kubánec je v pohodě, je kamarádský. Nějak mně v článku chyběla informace, že obchody jsou prázdné, moc tam toho nemají, v potravinách je sice rum, ale třeba jenom jeden salám. Ale to Kubánce netrápí. Kuba je nádherná země, plná zeleně v tomhle období, kdy na Kubě více prší. A také ceny jsou tam rozhodně vyšší než u nás ve ČR. Například 1litr mléka tam stojí tři CUC, což je nějakých 73Kč. Což není málo. Doporučuji se podívat na Kubu, je to zážitek na který se nezapomíná.

2 0
možnosti
Foto

Díky. Máte určitě pravdu. S potravinami jsme měli problémy i my, jako cizinci tam, kde byly pouze na lístky. Prázdné obchody pro místní, ano bohužel. Jsou to velké paradoxy. Tak třeba dvojí ceny, které na Kubě už pár let fungují. Dvě měny, tisknou se dvoje bankovky... A rozdíly jsou opravdu neskutečné. Třeba káva. Pokud navštívíme kavárny pro místní a máme jejich bankovky, stojí nás káva naprosto neuvěřitelnou cenu. Za kalíšek kávy platíme v přepočtu korunu. Ale v centru Havany v restauraci za "tvrdou" měnu už vyjde šálek kávy na čtyřicet a více korun...Naopak pozitivním zážitkem jsou naprosto skvělí lidé!

2 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS