Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Nádherný fotoblog o krásném místě. R^

1 0
možnosti
Foto

Uvítal bych informace o místní stravě a o cenách - ubytování,dopravy, potravin, nápojů i služeb. S kým jste letěli? Můžete porovnat chování k turistům s jinými destinacemi v Indickém oceánu a i jinde ve světě?

1 0
možnosti
Foto

Pronajímali jsme ubytování u místních s kuchyňkou, což nám umožnilo koupit na trhu levně ryby, ovoce, zeleninu a připravovat si jídlo ve vlastní režii (hlavně večeře). Tj. nejvíce svému rozpočtu ulevíte tehdy, když dáte přednost rychlému občerstvení před restauracemi. Jídlo s sebou vychází okolo 50 rupií za porci a v nabídce bývá rýže, kuřecí, hovězí a různé smažené pokrmy.(restaurace 400 - 600 Rs.)

Auta jsme měli dvě malá v 6sti lidech pouze na Mahé (náklady na 5 dní vč. pojištění a benzínu 300 Kč/den a osoba). Zároveň jsme využívali místní MHD na dalších ostrovech. Lístek na autobus – 7 Rs.

Jediná vada na kráse je cena přepravy mezi ostrovy. Neexistuje tady alternativa vůči monopolní společnosti, nelze využít po dohodě s rybáři ani jejich čluny, jak je běžné např. v Indonesii skoro za "hubičku". Mahé – Praslin obsluhuje Cat Cocos s cenou lístku 50 €. Pluje se 1 hodinu, a to 3krát denně. Praslin – La Digue obsluhuje Inter Island Ferry při ceně 15 € a plavbou v délce 15 minut. Vyplouvá 7krát denně. Na druhou stranu je to perfektně fungující spojení.

Otázka na místní lidičky...My jsme se pohybovali mezi místními, ne v resortech! A jako vždy máme jen skvělé zkusšnostmi s lidmi. Přívětiví, usměvaví, přátelští, ochotní pomoci. Klasika :o)

0 0
možnosti
  • Počet článků 105
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 653x
Milovnice hor, skal a cestování se sklony k bláznivým nápadům. Zápalená pro fotografování s nutkavou potřebou zachytit svět kolem sebe. Myšlenkami na cestách, srdcem dobrodruh a šprýmař.

https://www.zkomfortnizony.cz

Seznam rubrik

Oblíbené blogy